вівторок, 12 лютого 2013 р.

Перше засідання творчої групи "Організація роботи шкільних клубів підприємництва"

Доброго дня!
      Шановні учасники творчої групи, ми пересвідчилися, що робота у ваших шкільних клубах є насиченою, різноманітною та цікавою для дітей. Цього року кожен з вас надав по одній розробці заходу, який сам проводив. 
    Ідеєю та проблемою над якою ми з вами будемо працювати є створення групового освітнього пакету щодо роботи ШКП. 
     Для чого це нам з вами? Це допоможе кожному опікуну клуба ефективніше спланувати свою діяльність та всього клубу. Додавши до спільного пакету по одній частині ви отримаєте, замість однієї, ДВАДЦЯТЬ.

План роботи засідання:
14:00-14.05 Привітання учасників
14.05-14.30 Обговорення питань зустрічі.
14.30-14.50 Надання учасниками пропозицій щодо вмісту освітнього пакету щодо розвитку підприємницької компетентності (дискусія).
14.55-15.00 Підбиття підсумків

На нашому першому віртуальному зібранні ми маємо обговорити декілька питань:
1. Труднощі у координуванні шкільного клубу підприємництва (ШКП)?
2. Переваги та перешкоди, які створює парна робота (економіст+психолог) опікунів клубу.
3. Ефективні форми роботи на заняттях клубу.
4. Необхідність навчально-методичного забезпечення для ефективної роботи ШКП (Що саме?)

60 коментарів:

  1. Привіт всім! І коли це віртуальне зібрання має відбутися? Ідея - "з одного - двадцять" чудова!

    ВідповістиВидалити
  2. Лідія Лозняк: "Доброго вечора всім!Засідання відбудеться завтра 13.02.2013р з 14-00 до 15-00 години на форумі.Згодна з Вами, Маріє. щодо створення групового освітнього пакету. Одна голова- гарно,а 20- краще!!!!))))

    ВідповістиВидалити
  3. добрий день, шановні колеги!вас вітає славне місто Ясинувата!

    ВідповістиВидалити
  4. Душевная Виолетта Викторовна13 лютого 2013 р. о 14:09

    Здравствуйте, на связи психолог ШКП от "Лидера" Донецк.Спасибо, за такую форму работы.

    ВідповістиВидалити
  5. Доброго дня всім! З вами Слов'янськ!

    ВідповістиВидалити
  6. Доброго дня з вами харцизьк, але ми не можемо зрозуміти як з вами зв'язатися! веб зв'язку не буде?

    ВідповістиВидалити
  7. Душевная Виолетта Викторовна13 лютого 2013 р. о 14:16

    О формах работы клуба.Так как основная идея создания клуба - предпринимательская, то считаю удобной складывающуюся форму работы- сначала экономический блок, а для изучения или релаксации-психологический тренинг,анкетирование или игра,выяснение общественного мнения.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Душевная Виолетта Викторовна и Томачинская Наталья Леонидовна13 лютого 2013 р. о 14:27

      Ролевые игры, мозговой штурм, игровые технологии-это наши основные эффективные формы работы

      Видалити
  8. скажіть, будь ласка, дівчатка, чи маєте ви труднощі у координації роботи ваших клубів??? наша робота гармонійно поєднується з роботою учнів. Особисто наша команда страждає тільки від того, що недостатньо часу на реалізацію всіх задумок

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Для нас ключовою складністю є зайнятість дітей підготовкою до вступу в ВУЗ. Незважаючи на те, що це 10 клас дуже багато дітей відвідубть репетиторів, часу на все інше майже не лишається

      Видалити
  9. Здравствуйте! С вами Мариуполь.
    Здравствуйте! С вами Мариуполь.
    2) В парной работе (психолог и экономист) мы не видим недостатков, есть только преимущества (более тщательная подготовка к занятиям, учет всех особенностей учеников)
    3)мы считаем, что эффективной работой в клубе является работа в мини-группах, форма работы - это мозговой штурм, проведение конференций и проектная деятельность и конечно же деловые игры

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Підтримую Оксану Михайлівну щодо роботи в міні-группах - проекти, психологічні й розвивальні вправи, діалоги.. А на конференції можливо запрошувати й більший загалт, це дає можливість нашим майбутнім підприємцям поширити свій досвід, прореклакмувати роботу ШКП й долучити до роботи потенціальних учасників.

      Видалити
  10. ми дзвонили Герману А.Ю.Він сказав, що це не вебінар, а звичайна переписка онлайн. Так що дивитися одне одному в очі не буде можливості на жаль....

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Пропоную зустрічі не тільки онлайн... За певний період ми отримали де-який досвід, бажано б обговорити його з однодумцями, компетентними методистами - нашими наставниками.

      Видалити
    2. Может лучше организация вебинаров или организация постоянно действующего форума, чтобы в любое время можно было пообщаться.

      Видалити
  11. У нас то же проблема со временем и конечно же с материальной базой.

    ВідповістиВидалити
  12. Нам подобаються такі форми роботи: економічні, рольові ігри; психологічні тренінги; дискусії і т.д. Всі форми, які формують практичні навички для майбутнього підприємця!

    ВідповістиВидалити
  13. Спасибо большое все тем, кто к нам присоединился. Вопросы для обсуждения записаны в самом начале. Вы указываете номер вопроса и комментарий к нему.

    ВідповістиВидалити
  14. Коллеги, какая помощь необходима Вам в организации работы Клубов? С какими трудностями Вы сталкиваетесь?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. в основном, трудности возникают при подготовке: нужно набросать план занятия, всех членов снабдить материалами для работы,которых крайне мало, т.к. ограничены ресурсы

      Видалити
  15. как показала наша практика, эффективными формами работы является проведение деловых игр, дискуссий, тренингов личностного роста и обмен опытом. Особенно хочется выделить метод проектов - ребятам очень нравится их составлять и общаться с людьми, которые умеют это делать, обмениваясь своим опытом.

    ВідповістиВидалити
  16. 4. Необхідність навчально-методичного забезпечення для ефективної роботи ШКП (Що саме?)
    Не хватает канцтоваров для проведения занятий, хотелось бы больше разработок с интересными деловыми играми.

    ВідповістиВидалити
  17. 1. До труднощів можна віднести перенавантаження координаторів)))
    2. Перевага роботи в парі для нас очевидна - виникає велика кількість ідей та підвищується ефективність їх впровадження.
    3. Форми роботи використовуємо різні: ділові ігри, психологічні тренінги,дискусії. Дітям подобається самостійність - впроваджуємо в практику роботи інтерв'ю, яке діти беруть в учителів та адміністрації.
    4. Як на мене - не вистачає матеріалу для роботи психолога.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. 1. Цілком з вами згодні. Але коли займаєшся цим, виникає великий ентузіазм і те тільки у чнів а і у нас. Іноді виникає бажання займатися більше, і діти погоджуються, але часу...
      4. Цікавого матеріалу вдосталь, його треба тільки опрацювати та вдало застосувати. І з нову ж таки втиснутися у часові рамки.

      Видалити
  18. Душевная Виолетта Викторовна и Томачинская Наталья Леонидовна13 лютого 2013 р. о 14:34

    не хватает тестовых разработок по выявление предпринимательских качеств,необходимы разработки ролевых игр "открытие собственной фирмы".

    ВідповістиВидалити
  19. Доброго дня!
    Шановні, опікуни ШКП, щодо навчально-методичного забезпечення організації клубів, ми б хотіли узнати у вас що саме ми можемо зробити один для одного. Що ми маємо створити для ефективної координації ШКП? Який зміст освітнього пакету ви бачите.
    )))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Для друг друга, что мы можем сделать? Я думаю это только обмен своими разработками. Создать на страницах своих блогов отдельную страничку и выкладывать свои наработки. Но это еще дополнительная нагрузка на координаторов.

      Видалити
    2. желательно разработать единую программу работы клуба, чтобы в состав образовательного пакета входили четко расписанные, грамотно и логично соединенные мероприятия.Правильно коллеги подметили, что 1 голова хорошо, а 20 - лучше. Было бы замечательно, чтобы наш обмен опытом соединился в одном пособии!

      Видалити
    3. очень хорошее предложение

      Видалити
    4. Доброго дня! Можливо створити такий собі загальний методичний кейс для опікунів ШКП, до якого б увійшли вже розроблені нами та розташовані на сайті наробки, корисні сайти, вправи, електронні версії цікавої для наших занять книжки, статті... Можливо робочі зошити-дипломи для членів ШКП...

      Видалити
    5. Очень ценное предложение. Спасибо!

      Видалити
    6. Уточните, пожалуйста,мы должны составить методическое пособие?

      Видалити
    7. Цей методичний кейс, я так зрозуміла, вже почав створюватися - http://sae-ukraine.org.ua/ua/education/ . Може його якось матеріалізувати. Мені, наприклад, було не зайвим мати якісь невіртуальні матеріали (роздруковки, заготовки, картки, бланки...)

      Видалити
  20. Душевная Виолетта Викторовна и Томачинская Наталья Леонидовна13 лютого 2013 р. о 14:39

    В связи с загруженностью обоих координаторов клуба мы установили новый порядок проведения занятий-мы занимаемся раз в две недели ,но занятие занимает больше времени-для выполнения обоих направленностей.

    ВідповістиВидалити
  21. Було б ідеально, якби ШКП ввійшла до офіційного обласного переліку факультативів, щоб її можна було ставити в розклад і проводити заняття з усім класом

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Весь класс заинтересовать тяжело, найдутся всегда равнодушные ученики, и работать тогда будет тяжелее

      Видалити
    2. Нам би навпаки було легше. Було бчітко розподілено час та сили обох координаторів

      Видалити
    3. Дуже гарна пропозиція! Ми підтримуємо!

      Видалити
    4. смотря сколько человек в классе. В нашей школе в некоторых классах больше 30 чел, со всеми работать тяжело, всех все равно не заинтересуешь, а время потеряешь...Другое дело, когда предпринимательскую компетентность развивать с начальной школы - тогда можно заниматься со всеми

      Видалити
  22. Зверніть увагу на регламент нашої роботи!
    Ми хотіли б з'ясувати яка ваша думка та пропозиції щодо створення н-м забезпечення.

    ВідповістиВидалити
  23. Душевная Виолетта Викторовна и Томачинская Наталья Леонидовна13 лютого 2013 р. о 14:46

    Это новая форма деятельности,которая только формируется.Если каждый клуб работает по своему плану, то говорить об общих методичках сложно,хотелось бы выработки общей линии отдельно для психологов и экономистов, для чего надо было бы собраться и обсудить .Тогда можно было бы обсудить критерии для сравнения работы клубов, чтобы оценить работу собственного клуба,насколько она продуктивна.Резюме,от ВАС требуются критерии оценки деятельности клуба

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я думаю что общих методичек не надо, но наработки друг друга можно использовать их дорабатывать.

      Видалити
  24. Душевная Виолетта Викторовна и Томачинская Наталья Леонидовна
    Спасибі за конструктивні пропозиції!

    ВідповістиВидалити
  25. 4)У нас мабуть у всіх однакові проблеми-це відсутність часу і матеріальної бази, адже навіть для проведення засідань потрібні канцтовари і кошти на них.
    1)Ми б хотіли більшої підтримки з боку Польщі.
    2)Нам подобається взаємодоповнювати одне одного.

    ВідповістиВидалити
  26. Душевная Виолетта Викторовна и Томачинская Наталья Леонидовна13 лютого 2013 р. о 14:50

    Хочется отметить сложность такой работы на форуме,когда каждый раз вводишь пароль.В следующий раз ,пожалуйста,сделайте проще механизм-Вы же умеете,на курсах химиков был чат и общаться было легче(я о процедуре ввода ответа)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Повністю згодна, дуже незручно й займає багато часу

      Видалити
  27. Душевная Виолетта Викторовна и Томачинская Наталья Леонидовна13 лютого 2013 р. о 14:56

    Нам кажется, что необходимо дать определенную свободу клубам по выбору обязательности участия в конкретной форме работы, мы планируем написание Мановских работ в рамках клуба, но не уверены,что сразу покажем результаты.Мы считаем, что необходимо внести в критерии участие в конкурсах и защитах выбранных по профилям работ и др.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ми проти такого критерію))) захист робіт - це зовсім інший напрямок і не відповідає обраній нами меті)))

      Видалити
  28. Щодо практики.. Вийшов закон, який дозволяє займатися підприємницькою діяльністю школярам. Хотілося б дізнатися про позитивний досвід у цьому напрямку. Що можемо ми (можливо не сьогодні, але...), згідно проектного розуміння ШКП?

    ВідповістиВидалити
  29. Шановні опікуни!
    Ви маєте адреси блогів та разом з ними ви отримали адреси (елекронні скринькі) на Гуглі, тому доцільно користуватися саме ними! На це я і сподівався, організовуючи цей форум )))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. це щодо пароля? я користуюсь саме тією адресою, але пароль все рівно потрібен...

      Видалити
  30. Спасибо, за приятное общение. Но не хватает живой речи.

    ВідповістиВидалити
  31. Шановні, колеги!
    Спасибі вам за знайдену можливість приєднатися до нашого засідання. Ті коментарі, що ви опублікували ми візьмемо до роботи. Сподіваюся на наступній зустрічі ми вже зустрінемося очно! На все добре!

    ВідповістиВидалити
  32. можно сделать методичку, которая будет служить рекомендациями к работе для всех. Каждый может дополнять, варьировать, переделывать мероприятия. Нам кажется, с готовыми наработками будущим наставникам( тем,кто еще примет участие в проекте) будет легче: Экономия времени + возможность творчества...

    ВідповістиВидалити
  33. Також було б добре, якби відповіді на форумі йшли одна за одною, а не розбивались на теми

    ВідповістиВидалити
  34. Душевная Виолетта Викторовна и Томачинская Наталья Леонидовна13 лютого 2013 р. о 15:08

    Спасибо за предложения всем участникам форума, надеемся , руководители примут предложения об открытии форума по организации деятельности клуба.

    ВідповістиВидалити
  35. Було приємно спілкуватись, допобачення!

    ВідповістиВидалити
  36. було приємно поспілкуватися!!!зустрінемося на форумі!!!!!

    ВідповістиВидалити
  37. Згодна спілкуватися з однодумцями навіть віртуально. Спасибі всім, колегам і організаторам форуму! Успіхів кожному в нашій цікавій справі! До нових зустрічей! (Регламент=)))

    ВідповістиВидалити